Carsharing 2.0

Carsharing 2.0

Uw wagenpark is een van de grootste kostenposten van uw organisatie en dat terwijl veel van uw auto’s een groot deel van de dag stilstaan. Met Transscope carsharing kunt u op een eenvoudige manier, efficiënter en flexibeler met uw wagenpark omgaan en veel geld besparen.

Wat is carsharing

Met carsharing of zakelijk autodelen biedt u werknemers, die geen eigen auto van de zaak rijden, de gelegenheid om incidenteel een auto zakelijk te gebruiken of soms privé te gebruiken zonder bijtelling te riskeren. Dit kan een leaseauto zijn die overdag door meerdere collega’s wordt gebruikt, een bedrijfsauto of een deelauto (ook vaak poolauto genoemd).

De voordelen van Transscope Carsharing

Kosten verlagen
U zet uw wagenpark efficiënter in waardoor er minder auto’s nodig zijn. Bovendien bespaart u op kosten voor taxi’s, huurauto’s en privéwagens.

Efficiënter werken
Het autodelen organiseert u eenvoudig online en het gebruik en de locatie van de auto’s is in één overzicht realtime inzichtelijk. Met de geautomatiseerde rit- en kilometerregistratie heeft u ook uw administratie keurig en fiscaal dekkend ‘op de rit’.

Schoner en veiliger rijden
Efficiënter gebruik van auto’s zorgt voor minder auto’s en met Transscope Carsharing kunt u elektrische auto’s heel eenvoudig in het wagenpark integreren. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot. Bovendien zijn deelauto’s vaak schoner en veiliger dan de privéauto van de medewerkers.

Hoe werkt Transscope Carsharing

Transscope Carsharing werkt verbluffend eenvoudig. Alle voertuigen, en dat kunnen ook (elektrische) fietsen, scooters of zelfs vrachtwagens zijn, worden opgenomen in het Transscope fleetmanagement systeem. Vervolgens;

Carsharing 2.0
  • Reserveert u het voertuig eenvoudig online via het Transscope fleetmanagement systeem of via bijvoorbeeld het bestaande TOPdesk.
  • Bij reservering kan gestuurd worden op meest duurzame of meest geschikte vervoer zoals een elektrische fiets, scooter of auto voor korte ritten. Of een geschikte bestelbus of vrachtwagen, afhankelijk van de lading en het rijbewijs van de medewerker.
  • Openen en sluiten van het voertuig kan met bestaande bedrijfspassen.
  • De wagenparkbeheerder heeft online realtime inzicht in de locatie van de deelauto’s en de gebruikers.
  • Met de geautomatiseerde rit- en kilometerregistratie levert u in een handomdraai de noodzakelijke, fiscaal sluitende kilometerregistratie met het Keurmerk RitRegistratie-Systemen, aan de Belastingdienst.

Wij helpen u graag op weg!
Wilt u uw wagenpark optimaal benutten, uw medewerkers zo schoon en veilig mogelijk laten rijden en uw processen efficiënt, eenvoudig en fiscaal dekkend laten verlopen? Dan is Transscope Carsharing de oplossing. Neem vrijblijvend contact met ons op, tel. 0523-615323 en wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

LinkedInInstagramTwitterFacebook
Documentatie