Tijdens het uitlezen van de sleutel loopt het programma vast. Het kan zijn dat het scherm bijvoorbeeld aangeeft ..conversie op 67%.
Dit betekent dat het programma de gegevens van de sleutel heeft geplaatst in het bestand WRK.bin in de map c:\program files (x86)\fiscaalbox.
Het opgestarte programma FIM wil dit bestand converteren (o.a. adresgegevens bij de coördinaten opzoeken) naar een ebn-bestand en loopt vast.
U kunt dan het beste zo handelen:

  • via Taakbeheer sluit u het programma eerst af (rechtermuisknop op taakbalk – taakbeheer starten –tab Toepassingen – programma FB selecteren – knop Taak beeindigen).
  • u stuurt het bestand WRK.bin (in map c:program files (x86)\fiscaalbox) op naar helpdesk@transscope.nl, die de fout lokaliseert en er een juist ebn-bestand van maakt en naar u opstuurt om te verwerken in de database.
  • om de datasleutel leeg te maken moet u deze even formatteren met hetzelfde id-nummer van de datasleutel, zie ook document Datasleutel formatteren
  • het ontvangen ebn-bestand van de Transscope-helpdesk plaatst u in de map c:\program files (x86)\fiscaalbox\bindata waarna deze verwerkt wordt in de database bij de eerstvolgende inlezing.