Bespaar op brandstof met wat competitie

Transscope-competitie

Rem in de auto eens wat eerder af en trap binnen de medewerkerscompetitie nog wat harder op het gas. Dat is de boodschap die u medewerkers kunt meegeven wanneer u aan ritregistratie een spel koppelt waar een beloning op volgt.

Competitie op de werkvloer

Heeft u vijf bedrijfswagens waarvan eentje constant bij de garage staat? Dan kunt u er donder op zeggen dat dit voertuig ook afwijkt in brandstofverbruik. De oorzaak ligt namelijk regelmatig in de rijstijl van de gebruiker. Door een interne competitie te koppelen aan een uitdagend spel waarbij wekelijks, maandelijks of ieder kwartaal een winnaar uit de bus komt, gaan medewerkers de strijd met elkaar aan de beste te zijn en dit resulteert in minder brandstofuitstoot, dus kostenbesparing en minder schade.

Daar kunnen ze mee thuiskomen

Wanneer u de beste medewerker een etentje van de zaak belooft, is dat iets waar ze thuis mee kunnen komen. De slechtst presterende medewerker kunt u belonen met een vervolg-rijopleiding. Ook leuk en leerzaam bovendien.

Noppes verminderde schade met 50%

Rapportages voor u of voor uw prikbord in de kantine

De rapportages zijn alleen voor u inzichtelijk. Collega’s hoeven immers niet met elkaar mee te kijken. Wel kunt u een beperkt overzicht met tussentijdse standen op een prikbord in de kantine hangen. Dit werkt motiverend. Uit de praktijk blijken collega’s elkaar al snel bij te sturen en tips uit te delen. Volgende maand gaat iedereen voor dat etentje en dat betekent voor u opnieuw minder brandstofkosten.

Documentatie