Bestrijd sabotage met een slimme montage

Transscope-bestrijd-sabotage

Zonder 100% betrouwbare borging zouden voertuigsystemen als de Blackbox XP geen bestaansrecht hebben. Met een niet sluitende ritregistratie maakt u immers geen vrienden bij de blauwe enveloppenbrigade. Daarnaast wilde u juist af van handmatige administratie en de productiviteit van uw buitendienstpersoneel 24/7 meten en niet zo nu en dan. Daarom doet Transscope er alles aan om die borging te garanderen, van montage tot registratie en rapportage.

Keurmerk en garanties

Om met de laatste twee te beginnen: Transscope ontving enkele jaren geleden als een van de eersten het nieuwe Keurmerk Ritregistratiesystemen (RRS) omdat de Blackbox XP voldoet aan alle normen van de Belastingdienst en bovendien de privacy goed geregeld is. Om dit keurmerk te krijgen en te behouden wordt Transscope regelmatig aan audits onderworpen die worden uitgevoerd door Price Waterhouse Coopers (PwC). Om überhaupt te kunnen registreren moet de boel dag en nacht in de lucht blijven. Om die reden geven wij vijf jaar garantie op de werking van het product en op de montage. En hoewel de montage op het eerste gezicht een abc’tje lijkt, schuilt juist in dit onderdeel een zekere kwetsbaarheid.

Om de bedrijfsvoering van klanten niet te storen, kunnen onze voertuigsystemen buiten werktijd worden ingebouwd. Dat kan zowel bij Transscope als bij de klant. De montage gebeurt uitsluitend door goedopgeleide en gespecialiseerde monteurs. Het kastje, niet groter dan 10x2x5 centimeter, wordt inclusief antenne ‘onzichtbaar’ achter het dashboard gemonteerd en op bestaande aansluitingen gesoldeerd. De aansluitingen worden door ons verzegeld en zodra een zegel wordt verbroken, ontvangt de beheerder hier direct een melding van. Ook een vorm van track & trace dus, waarmee een ‘saboteur’ eenvoudig kan worden ontmaskerd.

‘Gevalletje sabotage’

Dit is zeker geen overbodige luxe want dergelijke ‘gevalletjes sabotage’ vinden wekelijks plaats. En dat loopt met vele tienduizenden voertuigen die met de Blackbox XP zijn uitgerust behoorlijk op.
Hoe de betreffende (buitendienst)medewerker moet worden aangesproken op zijn of haar gedrag en welke consequenties daaraan worden verboden is zo’n beetje het enige onderdeel dat we niet geautomatiseerd hebben. Als u hem of haar al kunt vinden. Maar om uw mensen nou te gaan chippen, dat gaat zelfs ons iets te ver!

Documentatie