Car sharing is caring

Transscope-car-sharing-is-caring2

Op de fiets naar het werk is natuurlijk een ideale situatie. Eenmaal op het werk kan het zomaar zijn dat je voor een klant naar de andere kant van het land moet. Dan verruil je je tweewieler maar al te graag even voor een vierwieler. Wanneer organisaties zelf auto’s in beheer hebben die werknemers mogen gebruiken, heet dit georganiseerd autodelen.

‘Flexcar’

Met autodelen, of car sharing, stelt u werknemers die geen eigen auto van de zaak rijden in de gelegenheid om incidenteel, zakelijk maar in bepaalde gevallen ook privé, een noodzakelijke rit te maken. Op die manier maakt u optimaal gebruik van uw wagenpark en bespaart u kosten omdat u immers minder auto’s nodig heeft. U kunt zo’n flexcar vergelijken met een flexplek waarbij een werkplek ook door meerdere medewerkers wordt gedeeld en kosten worden gedrukt.

Overzichtelijk en inzichtelijk

Waar een medewerker zich bij flexwerken moet inloggen, identificeert hij of zij zich bij een auto met een speciale kaart waarmee de deuren worden geopend. Echter: hoe meer medewerkers aan car sharing doen, hoe meer administratie er om de hoek komt kijken. Met de geautomatiseerde rit- en kilometerregistratie van Transscope Fleetmanagement heeft u ook die last keurig ‘op de rit’. Omdat de software een veelheid aan functionaliteiten bevat, waaronder rijstijl- en brandstofanalyse, kunt u meteen zien of uw personeel een beetje netjes met uw wagenpark omgaat!

Documentatie