De beste manier om brandstof te besparen en misbruik te voorkomen

Binnen bedrijven met een groot wagenpark vormen de brandstofkosten een grote kostenpost. Grip op de brandstofkosten en het voorkomen van tankpasmisbruik levert dus direct voordeel op. De oplossing is even eenvoudig als doeltreffend; koppel de tankpas aan de Transscope blackbox.

Direct bijsturen = makkelijk besparen

Meer grip op brandstofkosten begint met meer inzicht. Door de tankpaskoppeling heeft u een overzicht van wie, hoeveel, waar en wanneer tankt. Daarnaast brengt de blackbox de ritten en het rijgedrag van de bestuurders helder in kaart. Met deze gegevens kunt u direct sturen op duurzamer rijden en het uitstippelen van snellere routes. Zo bespaart u significant op het brandstofverbruik en vermindert u de CO2-uitstoot zonder dat het u veel moeite kost.

Voorkom tankpasfraude

“Man tankt 10.000 liter met brandstof met tankpas van de baas”. Zo berichtte ruim een jaar geleden het Algemeen Dagblad. En dit geval staat niet op zichzelf. Volgens onderzoek van diverse marktpartijen blijkt dat maar liefst één op de zeven medewerkers weleens of zelfs regelmatig privé tankt met de zakelijke tankpas. De automatische tankpaskoppeling maakt misbruik direct zichtbaar. U ziet dat er meer liters worden getankt dan de tankinhoud van de auto, of dat de betreffende auto op het moment van tanken niet op het tankstation stond. Kortom; met de tankpaskoppeling behoort misbruik al snel tot het verleden.

Documentatie