Fiscale Kilometerregistratie & Transscope

U rijdt met een bedrijfswagen of u hebt personeel dat rijdt met een bedrijfsauto? Dan is ritregistratie een must. De belastingdienst verplicht u namelijk een exacte notering van uw ritten bij te houden. De belastingdienst controleert dit ook steeds scherper en er wordt ook meer en meer naar de letter van de wet gekeken.
Volgens artikel 21 c moet deze ritregistratie minstens de volgende gegevens bevatten:=

  • Kenteken, type en merk van de auto
  • Periode van terbeschikkingstelling van de auto, de periode waarin u de wagen mag gebruiken

Een duidelijke notatie per rit van:

  • Een duidelijke vermelding van de datum
  • De beginstand en eindstand van de kilometerteller
  • Een beginadres en een eindadres van de rit
  • Een exacte notatie van de gereden route indien deze afwijk van de meest gebruikelijke route tussen beginadres en eindadres
  • De aard van de rit (privé of zakelijk)

Deze wetgeving maakt het niet makkelijk voor Nederlandse bedrijven. Gelukkig bestaat er een efficiënte oplossing. Met automatische ritregistratie van Transscope kan je veel oplossen. Een black box in de auto is ook door de belastingdienst toegestaan. De voorwaarde is wel dat deze niet kan worden uitgeschakeld. Net zoals bij handmatige kilometerregistratie moet u nog steeds aangeven of het om een zakelijke rit of een privé-rit gaat. Maar dat is veel makkelijker bij te houden met automatische ritregistratie. Het enige wat u moet doen is het juiste knopje inschakelen.

Bent u ook op zoek naar een systeem van automatische ritregistratie voor uw onderneming of bedrijfswagens?

Laat u dan eens informeren door één van onze accountmanagers binnen Transscope. Geheel vrijblijvend komen wij bij u langs om u van het juiste advies te voorzien.

Documentatie