Onbezorgd pakketten bezorgen

 

Transscope-onbezorgd-pakketten-bezorgen

Steeds meer bedrijven met buitendienstmedewerkers laten voertuigsystemen inbouwen. Met functionaliteiten als ritregistratie en rijstijlanalyse vallen immers kostenvoordelen te behalen. Allemaal leuk en aardig, horen we sommige chauffeurs denken, maar wij zitten mooi met een ‘big brother-gevoel’. Los van het feit dat dergelijke analyses deels hun eigen veiligheid bevorderen, zijn er genoeg situaties te bedenken waarop het best prettig is om een beetje de gaten te worden gehouden. Zoals in verlaten gebieden en wanneer diefstal op de loer ligt.

Noodknoppen

Gecombineerd met noodbuttons die op verschillende plaatsen in het voertuig netjes worden weggewerkt, bevorder je met de Transscope Blackbox de veiligheid (en het veiligheidsgevoel!) van jouw medewerkers alsmede van de voertuigen en vervoerde materialen. Dat kan ook preventief door bijvoorbeeld als veiligheidscontrole af te spreken dat chauffeurs zich op bepaalde tijdstippen melden door het indrukken van de button. Volgt er geen reactie, dan verstuurt de Transscope Blackbox automatisch een bericht naar een vooraf afgesproken persoon of meldkamer.

RFID-kaart

Ook de lading is letterlijk en figuurlijk in veilige handen wanneer de Blackbox wordt gecombineerd met een RFID-kaart ( Radio Frequency IDentification) of een bestaande bedrijfstoegangskaart, het voertuigalarm en verschillende sensoren in het voertuig. Dit biedt opties zoals:
• Het voertuig start uitsluitend na aanmelding van de medewerker met zijn RFID-kaart.
• Melding verzenden als de deuren van het voertuig niet gesloten zijn na vertrek van de bestuurder.
• Melding verzenden als de deuren van het voertuig ongewenst geopend worden.
• Automatisch sluiten van de deuren en activeren van het alarm als de bestuurder het voertuig verlaat, ook en vooral bij het afleveren van bijvoorbeeld een pakketje.

Op die manier hebben we onlangs honderden voertuigen van een grote pakketdienst beveiligd. Met als resultaat dat het aantal diefstallen tot nul werd gereduceerd en de verzekeringspremie omlaag kon. Kortom: pakket ‘bezorgd’ en personeel ‘onbezorgd’!

Documentatie