Track and trace? Borg de privacy

Transscope-track-and-trace-borg-de-privacy

Met een track and trace systeem in uw voertuigen hoeft de privacy van uw bedrijf niet in het geding te komen. De wet op privacy is strak geregeld en dat is vaak terecht. Wanneer u kiest voor track and trace, zorg er dan ook voor dat de volgende zaken optimaal geregeld zijn. Dat is beter voor uw bedrijf en voor de medewerkers.

Privé-ritten niet gecontroleerd

Voertuigen die medewerkers ook privé mogen gebruiken, moeten van een privé-zakelijk-schakelaar voorzien zijn. Wanneer de chauffeur zakelijk rijdt worden kilometers, maar ook de gereden route bijgehouden. Rijdt de werknemer privé dan zie je alleen het aantal kilometers zonder bestemming of de weg hiernaartoe.

Data verkopen

Veel data die door bedrijven wordt verzameld, wordt ook weer verkocht. In het geval van track and trace systemen kan op die manier bijvoorbeeld een file worden ingeschat. Mocht u niet willen dat dit soort bedrijfsgegevens worden doorverkocht aan derden dan is het belangrijk een betrouwbare partner te vinden. Bekijk of er keurmerken aanwezig zijn en stel vragen over privacy in het oriëntatiegesprek of tijdens het offerte-traject.

Certificaten

Belangrijk bij een track and trace zijn de certificaten waarmee de privacy is geborgd.

Beveiligd datacenter

Vragen die je ook mag stellen, gaan over de beveiliging van het datacenter. Want de gegevens die u verzamelt, wilt u niet beschikbaar maken voor hackers. Een goed beveiligd datacenter laat geen onbevoegden binnen en werkt met veilige datalijnen. Belangrijk hierbij is ook de escrow-overeenkomst tussen de maker van de software en zijn klanten.

Documentatie