Uitstoot afremmen en besparingen opvoeren

 

Transscope-Uitstoot-afremmen-en-besparing-opvoeren

Het Nieuwe Werken en Het Nieuwe Rijden: de media staan er al jaren vol van. Best vreemd eigenlijk want hoe lang kan iets nieuw blijven? Een nieuwe jas is bijvoorbeeld al snel niet nieuw meer en een nieuwe auto went ook vrij snel. Kennelijk gaat de acceptatie van deze fenomenen vrij langzaam en ook dat is best apart. Want met een aantal simpele maatregelen en beperkte gedragsveranderingen valt er veel te winnen. Zowel in geld als milieubelasting. Hoog tijd dus voor Het Nieuwe Doen!

Benzineverbruik 25% omlaag

Als leverancier van ritregistratie-, blackbox- en voertuigvolgsystemen zijn we wellicht niet de meest objectieve partij om dit soort uitspraken te doen. Anderzijds zouden we geen bestaansrecht hebben als onze systemen u niets zouden opleveren. Privé heb ik zelf onlangs maar weer eens de proef op de som genomen. Dus keurig geanticipeerd en voortijdig het gas los gelaten en de motor het remwerk laten doen, minder snel opgetrokken (er staat immers geen Red Bull-logo op mijn auto) en op de snelweg 110 waar 120 is toegestaan. Al die tijd bleef het toerental keurig onder de 2.000. Resultaat: 25% minder benzineverbruik wat zich vertaalde in een besparing van 1 liter per 100 kilometer. Door de auto’s van uw (buitendienst)medewerkers te voorzien van een voertuig(volg)systeem kunt ook u, op beduidend grotere schaal, vergelijkbare resultaten boeken.

MVO-rapportage

De praktijk leert namelijk dat alleen de wetenschap dat er een systeem is ingebouwd in veel gevallen al voldoende is voor chauffeurs om hun rijstijl aan te passen. Om de gewenste gedragsverandering verder te stimuleren zien we klanten spontaan wedstrijden uitschrijven onder hun personeel. De winnaar mag bijvoorbeeld met zijn of haar partner op kosten van de baas plaats nemen in een restaurant. De verliezer mag op zijn of haar beurt plaats nemen achter het stuur voor een spoedcursus zuinig rijden. Bij een sociale werkplaats belonen ze hun medewerkers met een fraaie beker. Verantwoord rijgedrag kunt u als bedrijf bovendien meenemen in uw MVO-rapportage waarmee u een stapje stijgt op de duurzaamheidsladder. Dus: wanneer begint u met het Nieuwe Verdienen?

Documentatie