Bezuinigen en maatschappelijk verantwoord ondernemen gaan hand in hand met de Transscope Blackbox bij bv SPORT

bvsportlogo

bv SPORT is dé organisatie voor particulieren, (sport)verenigingen en het bedrijfsleven als het gaat om sporten in Leeuwarden. bv SPORT is dagelijks actief met ruim 130 medewerkers voor het beheer en onderhoud van sportaccommodaties. Sinds 2013 is de Transscope Blackbox geïntroduceerd bij bv Sport en vanaf het eerste moment heeft dit systeem zich bewezen en terugverdiend.

Investeren of besparen?

Wel of niet die extra bedrijfswagen kopen? De afdeling vraagt er immers om. ‘Zonder die extra bus gaan we het echt niet redden hoor’ wordt er dan maar al te vaak geroepen. Een dilemma waar elke wagenparkbeheer mee te maken heeft. Vaak resulteert dit in de aanschaf van een nieuw voertuig. Niet bij bv SPORT.

Met de inbouw van slechts één Blackbox kon Transscope Voertuigsystemen B.V. al snel aantonen dat deze investering bij bv SPORT niet nodig was. Met duidelijke rapportages werd aangetoond hoe vaak het voertuig werd ingezet, wanneer dit gebeurde, door wie en waarvoor. Hoewel vanaf het begin af aan duidelijk was wat de mogelijkheden zijn is besloten om eerst te werken met één Blackbox.

Investeren om te besparen

Na ervaring op te hebben gedaan met Transscope is begin 2014 besloten om de rest van het wagenpark alsook het materieel te voorzien van een Blackbox. Manager, Jan Belles motiveert: “Wij wilden eerst graag ervaring opdoen met deze vorm van registreren en met Transscope. Omdat Transscope aan onze verwachting voldeed en meer, is besloten om al het materieel (10 eenheden) van bv SPORT uit te gaan rusten met de Transscope Blackbox.”  Amper 4 maanden na deze beslissing heeft het systeem zich al terugverdiend bij bv SPORT. Inzicht in draai- en werkuren van de maaiers en PTO’s geeft een duidelijk beeld in de inzet van al het materieel. Omdat bv SPORT nog steeds groeit  en meer velden maait, was de verwachting dat er extra materieel nodig was op termijn. Dat blijkt nu niet nodig te zijn omdat gebleken is dat er nog ruimte was.

bvsport

Met de Transscope Blackbox werd duidelijk zichtbaar dat in plaats van extra capaciteit inhuren er sprake is van voldoende capaciteit, ondanks de uitbreiding van het aantal te maaien velden bij de buurgemeenten. De aanschaf van extra nieuw materieel  is niet nodig. Ook het inhuren van extra capaciteit wordt hiermee verleden tijd. Al kunnen de weersomstandigheden wel eens aanleiding zijn om het wel te doen, maar dan voor korte periodes. In plaats van investeren in nieuw materieel kan er nog steeds  extra werk worden aangenomen. Jan Belles licht toe: “Wij hebben net een druk seizoen achter de rug waar ons materieel veel draaiuren heeft gemaakt. Nu we langzaam in een rustigere periode terecht komen hebben wij tijd om dit seizoen dieper te gaan analyseren met de Blackbox van Transscope. Door te kijken waar we hoeveel werkuren hebben gemaakt willen we nog efficiënter plannen. Hoewel we al efficiënt werken blijkt de Blackbox ons net dat extra stukje inzicht te geven die we nodig hebben om de laatste slag te maken.” 

Twee vliegen in één klap

bv SPORT is een organisatie die maatschappelijk verantwoord onderneemt. Klimaatneutraal ondernemen zelfs. Met belangrijke punten als het verbruik van Gas&Elektra, vervoer en het gebruik van papier die hierbij centraal staan. Met de Blackbox van Transscope kan bv SPORT de CO2- voetafdruk nog kleiner maken. Overbodige kilometers worden niet meer gereden en extra materieel, dat zijn eigen uitstoot met zich mee brengt, is niet nodig. Klimaatneutraal ondernemen én bezuinigen met de Transscope Blackbox. Dat is nog eens twee vliegen in één klap vangen! 

Documentatie