Vliegclub Fryslân maakt gebruik van de blackbox om de vlieguren administratie voor de vrijwilligers te vereenvoudigen.

Vliegclub Fryslan
Nog meer genieten van vliegen dankzij de Transscope Blackbox.
Bij Vliegclub Fryslân houden ze van vliegtuigen, van zelf vliegen, van het samenspel van natuur en techniek, van het adembenemende uitzicht, kortom; van alles wat met de vliegsport te maken heeft. De leden en leerlingen van de vliegclub beoefenen hun passie vanaf het vliegveld Drachten. Hier staan verschillende vliegtuigen klaar om gebruikt te worden door de leden van de club. Er kan naar hartelust gevlogen worden door ervaren piloten maar ook door leerlingen die worden opgeleid om zelf te vliegen.

Als vliegen en alles er omheen je passie is dan wil je daar ook zoveel mogelijk tijd aan kunnen besteden. Daarom werd door Vliegclub Fryslân gezocht naar mogelijkheden om de administratieve verwerking van de vlieguren te automatiseren. De verschillende vliegtuigen van vliegveld Drachten worden verhuurd aan piloten binnen de vliegclub maar ook aan instructeurs met hun piloten in opleiding. Deze verschillende vlieguren moeten goed en duidelijk geregistreerd en vervolgens gefactureerd worden. Voor deze registratie werd de hulp van Transscope ingeschakeld.

Registratie op maat
Met de Transscope Blackbox werd een registratie op maat ontwikkeld voor zowel de vluchten door piloten alleen, als de vluchten van instructeurs met hun piloten in opleiding. In beide gevallen begint de registratie met de aanmelding van de piloot, de instructeur of de piloot in opleiding. Iedere vlieger heeft hiervoor een eigen sleutel waarmee hij geregistreerd wordt. Vliegen zonder sleutel en dus zonder registratie is niet mogelijk. Bij de vluchten van een piloot wordt eenvoudig de vliegtijd van start tot eind en de gevlogen route geregistreerd. Bij de vlieglessen ligt dat wat ingewikkelder. Omdat de piloot in opleiding alleen betaalt voor de vlieguren, en dus niet voor het taxiën en de opwarmtijd, heeft Transscope het mogelijk gemaakt om hier onderscheid in te maken. Hiervoor meldt de piloot in opleiding zich als eerste aan en eventueel de instructeur als tweede. De registratie van de vlieguren start vervolgens pas op het moment dat het vliegtuig sneller dan 68 kilometer per uur gaat. En deze registratie stopt als het vliegtuig landt en dus langzamer dan 68 kilometer per uur gaat. Op deze manier betaalt de piloot in opleiding alleen de daadwerkelijke vliegtijd en krijgt de instructeur zijn instructeursvergoeding.
vliegclubtoren
Minder administratie, meer vliegen
Doede Douma van Vliegclub Fryslân vertelt enthousiast: “Samen met Transscope hebben wij de mogelijkheden van de Transscope Blackbox gebruikt om een registratie van alle activiteiten van onze vliegtuigen en vliegers te ontwikkelen. We ontvangen automatisch rapportages van de gemaakte vlieguren en de geregistreerde piloten. En bij vlieglessen registreert de Transscope Blackbox automatisch wie de piloot in opleiding en wie de instructeur is. De output staat niet ter discussie waardoor we snel en eerlijk kunnen factureren. Ik ben erg blij met deze oplossing die ons niet alleen altijd kloppende gegevens oplevert maar ons ook nog eens veel tijd en moeite bespaart. We kunnen ons dus zo veel mogelijk bezig houden met onze passie; vliegen!”
Wilt u meer weten over de ervaringen van Vliegclub Fryslân dan kunt u natuurlijk contact opnemen met Doede Douma op 06-51062237 of via www.vliegclub-fryslan.nl.
Blackbox en Fiscaalbox
Wij denken ook met uw vliegclub mee
Uiteraard is het mogelijk om de rapportages van de Transscope Blackbox aan te passen aan de wensen en werkwijze van andere vliegclubs. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over de technische mogelijkheden dan kunt u contact opnemen met ons wij denken graag met u mee!
Documentatie