bv SPORT “Bezuinigen en klimaatneutraal ondernemen met de Transscope Blackbox”

bv SPORT in Leeuwarden beheert en onderhoudt, met ruim 130 medewerkers, diverse sportaccommodaties, verzorgt sportactiviteiten voor diverse organisaties en voert het sportstimuleringsbeleid van de Gemeente Leeuwarden uit. In 2013 nam bv SPORT de eerste Transscope Blackbox in gebruik die zich vanaf het eerste moment heeft bewezen en terugverdiend.

Investeren of besparen?

Wel of niet die extra bedrijfswagen kopen? De afdeling die meent het zonder die extra bus niet te gaan redden. Een dilemma waar elke wagenparkbeheer mee te maken heeft en die vaak resulteert in de aanschaf van een nieuw voertuig.
Niet bij bv SPORT. Met de inbouw van slechts één Blackbox kon Transscope Voertuigsystemen B.V. al snel aantonen dat deze investering niet nodig was. Duidelijke rapportages toonden aan wanneer, hoe vaak, door wie en waarvoor het voertuig werd ingezet. Op basis hiervan bleek een extra voertuig niet nodig te zijn.

Investeren om te besparen

In 2013 werd er eerst met één Transscope Blackbox gestart, waarna begin 2014 werd besloten om het hele wagenpark en materieel te voorzien van een Blackbox. Manager, Jan Belles motiveert: “Wij wilden eerst graag ervaring opdoen met deze vorm van registreren en met Transscope. Omdat Transscope onze verwachting overtrof, besloten we om al het materieel (10 eenheden) van bv SPORT uit te rusten met de Transscope Blackbox.” Amper vier maanden na deze beslissing heeft het systeem zich bij bv SPORT al terugverdiend. Omdat bv SPORT nog steeds groeit en meer velden maait, was de verwachting dat er op termijn extra materieel nodig zou zijn. De Transscope Blackbox biedt inzicht in draai- en werkuren van de maaiers en PTO’s en daarmee een duidelijk beeld in de inzet van al het materieel. Hieruit blijkt dat er nog genoeg ruimte is en de aanschaf van nieuw materieel dus niet nodig is.

Efficiëntie

De Transscope Blackbox heeft duidelijk zichtbaar gemaakt dat extra capaciteit inhuren of nieuw materieel aanschaffen niet nodig is. Ondanks de uitbreiding van het aantal te maaien velden bij de buurgemeenten blijkt de bestaande capaciteit voldoende te zijn. Er kan zelfs nog steeds extra werk worden aangenomen. Het inhuren van extra capaciteit kan door de weersomstandigheden nog wel eens nodig zijn maar dan alleen voor korte periodes. Jan Belles vertelt enthousiast: “Wij hebben net een druk seizoen achter de rug waarbij ons materieel veel draaiuren heeft gemaakt. We komen nu in een rustiger periode waardoor we tijd hebben om dit seizoen, aan de hand van de rapportages van de Transscope Blackbox, dieper te analyseren. Door te kijken waar we hoeveel werkuren hebben gemaakt, willen we nog efficiënter plannen. De Blackbox geeft ons net dat extra stukje inzicht dat  we nodig hebben om de laatste efficiëntieslag te maken.”

Twee vliegen in één klap

bv SPORT wil een bijdrage leveren aan het tegengaan van de klimaatverandering door klimaatneutraal te ondernemen. Hiervoor wordt onder andere gekeken naar belangrijke punten zoals het verbruik van gas en elektra, het vervoer en het gebruik van papier. De Blackbox van Transscope helpt bv SPORT hun CO2– voetafdruk nog kleiner te maken. Overbodige kilometers worden niet meer gereden en extra materieel, met nog meer uitstoot, is niet nodig. De Transscope Blackbox maakt klimaatneutraal ondernemen én bezuinigen mogelijk. Dat is nog eens twee vliegen in één klap vangen!

Meer weten over de mogelijkheden van Transscope Voertuigsystemen? Of interesse in een vrijblijvende demo? Neem dan contact met ons op.

  • van 1 tot 10.000 voertuigen

  • 100% fiscus-proof rittenregistratie

  • voorzien van Keurmerk RRS

  • live te volgen 24/7

  • 27 jaar ervaring in eigen ontwikkeling en montage

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!