HTM: “haalt nog meer voordeel uit de Transscope fleetmanagement”.

HTM personenvervoer NV is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de regio Den Haag. Een aantal jaren geleden heeft HTM er voor gekozen om de ondersteunende voertuigen te voorzien van Transscope blackbox systemen. Na de invoering van de systemen is er organisatie breed gekeken naar efficiënte inzet van de voertuigen en monitoren van het gebruik.

Mooi resultaat

“Voor HTM heeft dit geresulteerd in mooie resultaten, efficiëntie en een degelijke bezuiniging op aanschaf voertuigen en materieel.” Verteld wagenpark beheerder Ruud Gillet. Doordat de voertuigen zijn voorzien van een blackbox van Transscope is er ook meteen het keurmerk RitRegistratieSystemen. Met dit keurmerk toont HTM aan dat zij voldoen aan de eisen van de belastingdienst aangaande ritregistratie.

Persoonsgebonden voertuigen

In de loop van de jaren is dit beleid ook doorgevoerd op de persoonsgebonden voertuigen. Elk voertuig is voorzien van een blackbox en een Privé/Zakelijk schakelaar waarmee de chauffeur kan aangeven of hij Privé of zakelijk rijd. Als de schakelaar in privé staat worden wel ritten maar geen locaties geregistreerd. De chauffeur heeft immers zijn recht op privacy als hij privé onderweg is.

Nog meer efficiëntie

Nadat bleek dat de beloofde resultaten bij de voertuigen niet uitbleven heeft de afdeling trams ook gekozen voor de invoer van blackboxsystemen. In veertien dagen tijd heeft Transscope 200 trams voorzien van een blackbox. Vlootmanager Marco Collee verteld: Nadat wij bij de voertuigen hebben gezien wat de voordelen waren hebben wij ook bij de trams gekozen om de blackbox in te voeren. Bij ons gaat het niet zo zeer om de ritregistratie als wel om de vraag hoe lang duurt een traject, waar is de tram als er problemen zijn en wat is de dichtstbijzijnde service voertuig. Het nog efficiënter in kunnen zetten van voertuigen tussen diensten door en bij calamiteiten en het precies inzichtelijk hebben van de posities van de trams. Wij hebben per lijn inzicht waardoor er in de toekomst nog vele ideeën zijn om de toepassing nog te intensiveren.

Besparen met Transscope fleetmanagement

Wagenpark beheerder Ruud Gillet en Vlootmanager Marco Collee geven beide aan: “Ook wij moeten op onze uitgaven letten en daar helpt Transscope fleetmanagement ons zeker mee. Naast duidelijk rapportages is de servicedesk een welkome aanvulling. Hebben wij ideeën of suggesties staan zij altijd klaar om ons daar mee te helpen implementeren.”

Meer weten over de mogelijkheden van Transscope Voertuigsystemen? Of interesse in een vrijblijvende demo? Neem dan contact met ons op.

CONTACT
  • van 1 tot 10.000 voertuigen

  • 100% fiscus-proof rittenregistratie

  • voorzien van Keurmerk RRS

  • live te volgen 24/7

  • 27 jaar ervaring in eigen ontwikkeling en montage

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!