HTM: “haalt voordeel uit de Transscope fleet management”.

HTM personenvervoer NV is samen met Qbuzz verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de regio Den Haag.  Naast bussen en trams voor het personenvervoer gebruikt HTM ook een groot aantal voertuigen voor het onderhoud aan de infrastructuur. Sinds een paar jaar maakt HTM gebruik van
Transscope fleet management door het wagenpark uit te rusten met de Transscope blackbox. Hiermee worden veel aspecten van het gebruik van het wagenpark overzichtelijk in beeld gebracht.

Gemak en efficiency

Met de Transscope blackbox is op een digitale kaart “realtime” inzichtelijk waar de voertuigen zich bevinden. Daardoor kan er snel en efficiënt ingespeeld worden bij calamiteiten. Daarnaast worden de gereden kilometers van de voertuigen en de chauffeurs nauwkeurig geregistreerd. Deze registratie voldoet aan het normenkade RRS (Rit Registratie Systemen) waardoor er eenvoudig een sluitende administratie voor de belastingdienst gemaakt kan worden. Verder registreert de Transscope blackbox ook andere aspecten van de voertuigen. Bijvoorbeeld wanneer zwaailichten aan hebben gestaan, hoogwerkers zijn gebruikt of wanneer de vacuümpomp van een veegwagen is gebruikt. Met deze uitgebreide informatie is altijd bekend wat de actuele status, ook gezien het onderhoud, van het voertuig is.

Alles inzichtelijk

“We ontvangen nu eenduidige en betrouwbare informatie en niet op basis van het “onderbuikgevoel”. Hoewel je als wagenparkbeheerder wel een verwachting hebt, werden we toch verrast door de resultaten uit de eerste rapportages” vertelt een enthousiaste Ruud Gillet, wagenparkbeheerder HTM middelen. “Wij krijgen nu meer gegevens dan we gewend waren. Zo weten wij nu voortdurend waar elk voertuig is en wie er, wanneer een voertuig bestuurder. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld bekeuringen makkelijk traceren. Doordat we nu eenvoudig achteraf kunnen vaststellen hoe lang een voertuig op een bepaalde locatie is geweest, kunnen we beter sturen op de uit te voeren werkzaamheden. Bijkomend voordeel voor HTM is dat de invoering van de Transscope blackbox een positieve invloed heeft op het schadegedrag van de chauffeurs. Hoewel de gemiddelde HTM chauffeur serieus en verantwoordt met hun voertuigen omgaat, zien wij toch een lichte daling in de schadekosten.” Naast de standaard voertuigen worden door HTM ook zgn. specials gebruikt voor het onderhoud aan de bovenleidingen of voor de reiniging van de rails. “Ook van deze specials hebben we nu inzichtelijk of er daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van beschikbare voertuig mogelijkheden. Alleen weten dat de voertuigen onderweg zijn is voor HTM namelijk onvoldoende. Transscope kan aan onze wensen tegemoet komen en hetgeen wij willen monitoren is tot nu toe mogelijk gebleken met de Transscope blackbox. Met dit (fleet) management systeem hebben we nu de HTM voertuigen binnen één systeem inzichtelijk”, aldus Ruud Gillet.

Besparen met Transscope fleet management

In afstemming met de leasemaatschappij zorgt Transscope er voor dat de blackbox al gemonteerd is voordat het voertuig door de dealer/leverancier wordt afgeleverd aan HTM. Hierdoor staat een voertuig niet onnodig lang stil en is het meteen inzetbaar. Ruud Gillet voegt tot slot nog toe: “Ook wij moeten op onze uitgaven letten en daar helpt Transscope fleet  management ons zeker mee”.

Meer weten over de mogelijkheden van Transscope Voertuigsystemen? Of interesse in een vrijblijvende demo? Neem dan contact met ons op.

CONTACT
  • van 1 tot 10.000 voertuigen

  • 100% fiscus-proof rittenregistratie

  • voorzien van Keurmerk RRS

  • live te volgen 24/7

  • 27 jaar ervaring in eigen ontwikkeling en montage

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!