J. Fijn Techniek B.V.: “Met de blackbox op het juiste spoor”

Dagelijks verhelpen medewerkers van J. Fijn Techniek B.V. alle mogelijke storingen aan rijdend spoorwegmaterieel. Ze doen dit vanuit verschillende werkplaatsen in Nederland, België en Duitsland en bovendien met een mobiele 24/7 service voor acute storingen. “Het is afwisselend werk omdat je zowel met mechanische, hydraulische als elektrotechnische techniek te maken krijgt”, zo vertelt eigenaar Jacko Fijn enthousiast. Naast afwisselend is het werk ook specialistisch, wat blijkt uit het feit dat je als bedrijf de nodige certificeringen en erkenningen behalen moet om dit werk te mogen doen. J. Fijn Techniek was het eerste bedrijf in Nederland dat de erkenning voor onderhoud van locomotieven en wagons in één certificaat behaalde.

Automatische ritregistratie

Een aantal jaren geleden zocht Jacko voor zijn acht bedrijfsauto’s naar een eenvoudige manier om de ritregistratie voor de Belastingdienst te realiseren. “En zo kwam ik voor het eerst in contact met Transscope en hun blackbox. Na referenties te hebben opgevraagd, heb ik er voor gekozen om de Transscope blackbox in mijn eigen auto’s te gaan gebruiken. We hoeven nu zelf helemaal niets meer te doen of bij te houden voor de ritregistratie. We krijgen automatisch een e-mail met kant en klaar de complete registratie”, aldus Jacko die duidelijk tevreden is over de blackbox.

Auto versus trein

Jacko is zelfs zo tevreden dat hij een van zijn klanten, een grote particuliere goederenvervoerder op het spoor, ook attendeerde op de blackbox. “Ik hoorde dat ze zochten naar een mogelijkheid om exact te kunnen zien waar hun locomotieven en wagons zich bevinden. Dat deed me denken aan de Transscope blackbox waarvan ik wist dat daarmee ook alle bedrijfsauto’s op een scherm te volgen zijn. Dat moet ook met treinen kunnen dacht ik en daarom bracht ik ze in contact met Transscope.”

Realtime inzicht

Dat bleek een goede gedachte want inmiddels rijden er tientallen treinen met de Transscope blackbox. Henk-Jan Kienhuis, directeur-eigenaar van Transscope, vertelt hoe ze speciaal voor spoorwegmaterieel een klantspecifieke oplossing ontwikkelden. “Het draait er bij deze spoorwegvervoerder om dat de goederen op een zo efficiënt mogelijke manier en met zo min mogelijk kosten, op tijd bij de klant worden afgeleverd. Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk men realtime ziet waar de hele vloot zich bevindt, zodat een machinist precies op tijd ter plekke is om de trein over te nemen van bijvoorbeeld een collega-vervoerder uit het buitenland.”

Productiviteit verhogen, kosten verlagen

“Daarnaast wil men op ieder gewenst moment inzage in de prestaties van de locomotieven, zodat het onderhoud naar behoefte en op tijd kan worden ingepland. We hebben daarvoor een oplossing ontwikkeld waardoor ze nu exact kunnen plannen, goed kunnen anticiperen op vertragingen en altijd kunnen zien wat de status van de locomotieven is. Dat alles bij elkaar levert meer productiviteit en vermindering van kosten op.” Het inbouwen van de blackbox in de treinen wordt uiteraard uitgevoerd door J. Fijn Techniek. Wie anders?

Meer weten over de mogelijkheden van Transscope Voertuigsystemen? Of interesse in een vrijblijvende demo? Neem dan contact met ons op.

CONTACT
  • van 1 tot 10.000 voertuigen

  • 100% fiscus-proof rittenregistratie

  • voorzien van Keurmerk RRS

  • live te volgen 24/7

  • 27 jaar ervaring in eigen ontwikkeling en montage

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!