Rosendaal SchilderGroep: Blackbox scheelt ons veel tijd en moeite

In de Gelderse plaats Kilder startte Josef Rosendaal in 1981 met drie man personeel een schilder- en glaswerkbedrijf. Inmiddels is de onderneming van uitgegroeid tot de Rosendaal SchilderGroep, met ruim honderd werknemers en 44 voertuigen. Voor de rittenregistratie én onderhoudsplanning vertrouwt Rosendaal SchilderGroep op de Blackbox van leverancier Transscope. “Het scheelt ons veel tijd en moeite”, aldus mede-directeur Patrick Rosendaal.

SNELLE GROEI

Sinds Patrick en Sander Rosendaal in 2006 het stokje overnamen van hun vader, is het bedrijf onverminderd in een sneltreinvaart blijven groeien. De twee broers overzien nu een onderneming die in inmiddels in geheel Nederland actief is met een breed portfolio aan diensten. Patrick Rosendaal: “Tegenwoordig werken wij vanuit onze vestingen in Beek en Vianen met name voor bedrijven. Onder onze opdrachtgevers bevinden zich veel aannemers met zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Daar doen wij niet alleen het schilder- en glaswerk voor. Wij bieden ook zaken als vloercoating en complete wandafwerking aan. En voor bijvoorbeeld Verenigingen van Eigenaren verzorgen wij het onderhoud.” Aan de groei van Rosendaal SchilderGroep lijkt vooralsnog geen eind te zijn gekomen, legt Patrick uit. “Wij hebben in april 2019 een vestiging in Vianen geopend. Daar zijn zo’n vijftien mensen werkzaam. Zij bedienen klanten in het Westen, Midden-Nederland en Brabant.”

FISCALE BIJTELLING ALS AANLEIDING

De twee broers hebben een duidelijke rolverdeling binnen de Rosendaal SchilderGroep, zegt Patrick. “Mijn broer is met name verantwoordelijk voor de glasafdeling en de planning. Ik heb de in- en verkoop onder mijn hoede. Schilderen doen wij inderdaad zelf niet meer.” De groei van de onderneming heeft er niet alleen voor gezorgd dat de broers de verfkwast vaarwel hebben moeten zeggen. Patrick: “Met de groei van ons bedrijf nam ook het aantal voertuigen toe. Een aantal jaar geleden, wilden wij af van het handmatig bijhouden van gereden kilometers. Wij zijn toen op zoek gegaan naar een geautomatiseerde oplossing. Allereerst was dat goed voor onze medewerkers: die hoefden zich dan geen zorgen meer te maken om eventuele fiscale bijtelling als zij de gereden zakelijke kilometers niet goed bijhielden. Daarnaast was het voor ons als bedrijf ook makkelijk: wij zouden zo kunnen zien waar de werknemers zich bevonden. Ideaal om bijvoorbeeld direct iemand te kunnen inzetten voor een spoedklus bij hem in de buurt.”

VOLLEDIG BEHEER WAGENPARK

Patrick Rosendaal bekeek twee aanbieders van ritregistratiesystemen: “Al snel kwam ik bij Transscope uit. Ik kende het bedrijf niet, maar wat zij aanboden, zag er goed uit. Wij zijn met hun Fiscaalbox begonnen, maar inmiddels gebruiken wij al enkele jaren de Blackbox, die meer mogelijkheden heeft. Daarin zit onder andere een track & trace-functie, waarmee wij de actuele locatie van de medewerkers kunnen zien. Daarnaast biedt de Blackbox ons ook informatie over de rijstijl, het tankgedrag en onderhoudsbeurten die eraan zitten te komen. Dat laatste scheelt ons veel tijd en moeite: als er onderhoud nodig is aan de auto, dan geeft Transscope dat zelf door aan de garage zodat er beurt kan worden ingepland. Eigenlijk wordt ons wagenpark volledig door hen beheerd. Inmiddels hebben wij 42 voertuigen rondrijden met de Blackbox van Transscope.” Over de relatie met Transscope kan Patrick kort zijn: “Dat gaat prima. Als er vragen en dergelijke zijn, dan wordt het snel door hen geregeld. Het komende jaar zullen er zo’n vijf auto’s bij gaan komen. En daar komen uiteraard ook Blackboxen in.”

Meer weten over de mogelijkheden van Transscope Voertuigsystemen? Of interesse in een vrijblijvende demo? Neem dan contact met ons op.

CONTACT
  • van 1 tot 10.000 voertuigen

  • 100% fiscus-proof rittenregistratie

  • voorzien van Keurmerk RRS

  • live te volgen 24/7

  • 27 jaar ervaring in eigen ontwikkeling en montage

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!