Het logistieke proces is net als vele andere werkzaamheden snel aan het digitaliseren. In een hoog concurrerende markt is het belangrijk dat je niet achterloopt op nieuwe ontwikkelingen en heb je zelfs een stapje voor als je een koploper bent. Het digitaal bijhouden van de ritten, planning en andere logistieke onderdelen heeft veel voordelen. Inmiddels zijn de meeste bedrijven over op de GPS rittenregistratie en fleetmanagement in hun voertuigen en houden ze iedere gereden routehistorie nauwkeurig bij. Een volgende stap is het implementeren van Transscope fleetmanagement. Dit brengt bedrijfsgegevens en processen bij elkaar in één systeem. Lees in dit stuk wat een Transscope fleetmanagementsysteem invloed kan hebben op bedrijfsbrossen en kosten optimalisatie

Transscope fleetmanagement.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Een fleetmanagement platform is een software systeem waar alle logistieke bedrijfsinformatie bij elkaar komt. Denk hierbij aan live GPS locatie van voertuigen maar ook personeelsbeschikbaarheid, rijstijlanalyse, brandstofverbruik en tankkaart integratie. De mogelijkheden zijn eindeloos en afhankelijk van je wensen is maatwerk een mogelijke oplossing.

Werknemers en chauffeurs meekrijgen in het bedrijfsproces

Door het gebruik van een Transscope fleetmanagementsysteem maak je de werkzaamheden inzichtelijk voor kantoor maar ook voor de chauffeurs op de weg. Met een handige mobiele app kunnen ze de ritten zien en bijhouden. Dit zorgt ervoor dat je het uitvoerend personeel betrekt bij het bedrijfsproces. Sommige chauffeurs vinden dit interessant en denken graag mee met het bedrijf. Verder is het ook handig om de individuele informatie te gebruiken om feedback te leveren aan de chauffeurs. Het is hierbij belangrijk dat ze niet het gevoel hebben dat ze beoordeeld worden door een computerprogramma. Gebruik de gegevens dus als toevoeging maar verlies het menselijke aspect van leiderschap zeker niet uit het oog.

Investeren voor de toekomst is op lange termijn kosten optimalisatie.

Het aanschaffen en implementeren van een Transscope fleetmanagementsysteem is een investering die je weloverwogen maakt. De kosten kunnen voor veel bedrijven een drempel zijn. Echter verdient het zichzelf op de lange- en zelfs al op korte termijn enorm terug. De kosten die je bespaart doordat je minder brandstof gebruikt, minder planningsfouten maakt en efficiënter uren en medewerkers inzet, zijn de investering meer dan waard. Daarnaast is het zo dat binnen veel sectoren de digitalisering snel aan het toenemen is. Wees er dus op tijd bij om in 2021 optimaal gebruik te maken en om je wagenpark te managen!